Lisas milda soppa på kokhönsbuljong




4 dl finhackat kokhöns >> Hur man kokar höns
1 l kokhönsbuljong
1/4 kålrot
1 stor palsternacka
1 stor morot
1 gul lök
2/3 tsk curry
2 lagerblad, smulade
6 korn svartpeppar
Till servering:
1 msk finhackad koriander eller 1/2 dl finhackad persilja


1. Skala och tärna rotsakerna (men inte löken). Fräs dem mjuka och en aning gyllene på låg värme. Tillsätt löken och öka värmen. Stek någon minut under omrörning. Tillsätt curryn och stek ytterligare någon minut.

2. Tillsätt hönskött, svartpeppar och lagerblad. Fräs ytterligare en minut under omrörning. Slå på buljongen. Låt sjuda under lock ca 15 minuter.
tillsätt koriander eller persilja. Smaka av med salt och peppar.

källa Taffel.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar