Kryddad kokt höna

1 kokhöns t ex från Gräsljunga gård
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri
2 oskalade vitlöksklyftor
1 purjo
1 persiljekvist
1 dragonkvist
5 vitpepparkorn
1 kryddnejlika
1 timjanskvist
1/2 lagerblad

1. Lägg hönan i en rymlig kastrull, täck med kallt vatten och koka upp.
2. Slå av vattnet och skölj kastrull och höna.
3. Koka upp i nytt vatten, skumma väl och tillsätt grönsakerna ansade och skurna i bitar samt kryddorna.
4. Koka sakta på låg värme tills benen lossnar lätt, efter ungefär 1-2 timmars koktid.
5. Tag upp hönan och tranchera i portionsbitar.
6. Reducera buljongen till sås och servera till det skurna köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar