Karibisk hönsgryta


600 g tärnad rensad kokhöns >> Se Hur kokar man höns
2 dl reducerad kokhönsbuljong
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl kokosmjölk
½ purjolök
1 dl koncentrerad ananas- och apelsinjuice
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika, i bitar
½ lime, rivet skal och saft
färsk koriander
salt & svartpeppar


1. Dela upp paprikan i bitar och bryn dem. De ska inte blir genomstekta.
2. Dela purjolöken i centimerstora delar och bryn dem lätt. Ta undan paprikan och purjolöken och lägg i en skål.
3. Finhacka och bryn löken i en stekgryta.
4. Rör i ½ msk vetemjöl i löken.
5. Tillsätt kokhönsbuljongen, limeskalet, juice och kokosmjölk samt kryddorna och rör om.
6. Låt koka upp.
7. Tillsätt hönsköttet, paprikabitarna och purjolöken
och värm grytan lite - låt den ej koka.

Strö över med färsk koriander vid serveringen.

Originalreceptet finns på remsansbistro.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar