Hönssoppa med palsternacka


Man kan koka soppan, låta den kallna och lyfta bort fettet, och sedan servera buljongen med nykokt änglahårspasta eller stjärnpasta samt små fina nya grönsaker. Hönsköttet sparas och serveras som höns och curry nästa dag.

1 st kokhöna
1 bit rotselleri
2-3 stjälkar bladselleri eller persilja
3-4 st morötter
2 st lökar, röda eller gula
2 st palsternackor
1 bit kålrot
1 st lagerblad
hela vitpepparkorn
salt

1. Skala och ansa alla rotfrukter. Skär alltsammans i mindre bitar. Koka upp vatten i en rejäl kastrull. Lägg i hönan och alla grönsaker.

2. Låt hönan koka på svag värme i minst 2 timmar eller tills hönsköttet är mört. Skumma noga under tiden.

3. Sila soppan och smaka av med salt och peppar eller buljongkoncentrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar