Margit Richert
2 små schalottenlökar1 msk hönsfett eller smör
2 dl hönsbuljong
2 msk vetemjöl eller idealmjöl
4 dl grädde
½ tsk salt
nymald vitpeppar
1. Hacka schalottenlöken fint och fräs den blank och genomskinlig i hönsfett eller smör.
2. Tillsätt hönsbuljongen och koka ihop så att knappt hälften av vätskan återstår.
3. Vispa samman mjölet med lite av grädden och och tillsätt den och resten av grädden.
4. Salta och låt koka på svag värme 5 minuter.
5. Tillsätt strax före serveringen ½ msk dragonvinäger och två msk hackad, färsk dragon
Som variation kan du välja någon av smaksättarna nedan. Servera antingen som sås vid sidan av det skurna hönsköttet eller värm mindre bitar hönskött i såsen alldeles innan servering
Andra smaksättningar:
- 1/2 dl grovkornig söt senap
- 1 msk dijonsenap, 2 msk hackad kapris och 1 dl vitt vin
- ½ msk curry och lite cayennepeppar (får fräsa tillsammans med schalottenlöken)
- 2 hackade vitlöksklyftor (får fräsa tillsammans med schalottenlöken), ½ dl hackad persilja, saft och rivet skal av en halv citron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar