Hönsfrikassé med gorgonzolasås med druvor och valnötter


En frikassé är en tillagningsmetod där kött, fågel eller grönsaker skärs i medelstora bitar och kokas i buljong eller sås och reds av med smör och grädde eller äggula.

ca 600 g skivad kokt höna >> Hur koka höna

Sås
2 1/2 dl koncentrerad kokhönsbuljong
2 dl creme fraiche eller grädde
ca 40 g gorgonzolaost
ca 20 st vindruvor, gärna kärnfria, halverade
10 valnötskärnor, delade

1. Rör samman creme fraiche och osten i en gryta och späd med buljongen.
2. Låt koka samman till en krämig sås.
3. Lägg i köttet och hetta upp allt.
4. Strö över druvor och nötter.

Servera med kokt potatis och broccoli som tillbehör.

Fritt efter recept i ICA kuriren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar