Uppesittarlåda på kokhöns, bacon och ris


500 g skuret kokhönskött >> Hur koka höna
4 portioner kokt ris (riset kokas med fördel i kokhönsbuljong)
Salt
Peppar
3 st välmogna tomater
1,5 dl koncenterad kokhönsbuljong
1,5 dl vispgrädde eller mellangrädde
Maizena ljus snabbredning
2 msk hackade örtkryddor t ex oregano, basilika, timjan
1 paket, 140 g bacon

1. Koka 4 portioner ris i kokhönsbuljong.

2. Skålla tomaterna i kokande vatten, stort sett bara doppa, skala, ta bort kärnor och tärna dem.

3. Blanda samman buljong, grädde och låt koka samman i 5-10 minuter. Tillsätt salt, peppar och hackade örtkryddor. Red av till önskad konsistens.

4. Lägg riset i botten på en smord ugnsform

5. Fördela köttet jämnt över riset.

6. Häll såsen över kycklinglådan och grädda i 200° C i ca 10 min.

7. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

8. Ta ut formen och strö över tomattärningar och baconbitar.

9. Grädda ytterligare ca 10 min

Garnera med kryddgrönt som färsk basilika.

receptinspiration: Kronfågel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar